Makina e parë fluturuese del në treg në vitin 2019

Kompania mëmë e Volvo, Geely, ka fituar licencën për bërjen realitet të makinës fluturuese Terrafugia, duke bërë që automjetet që kalojnë nga rrugët në qiell të jenë një hap më afër realitetit.

“Aeroplani rrugor-ligjor” i Terrafugia, u miratua vitin e kaluar nga Administrata Federale e Aviacionit (FAA) për t’u certifikuar si një aeroplan i lehtë për sport, duke hapur rrugën për zhvillimin e automjeteve hibride me peshë deri në 1,800 paund.

Pas blerjes, Terrafugia synon dhe informon se më shumë mundësi makina e parë fluturuese do jetë në treg në 2019.

 Loading...
Propellerads

Leave a Reply