GJUHA SHQIPE ZYRTARE! KA DALLIM….. SHUME KA DALLIM

Shkruan: AKILI

GJUHA SHQIPE ZYRTARE !!!!
KA DALLIM….. SHUME KA DALLIM

Ne nje fshat tradita e donte qe cdo kush i cili martohej me nje vajze te virgjer, ne mengjesin e pare te martes te gjuante tre plumba pushke, veprim i cili deshmonte virgjerine e nuses.
U martuar ni zoteri, mirepo ai nuk e dinte qe kojshia i pare i tij, e kishte pas te dashur ne moshe te re ate vajze me te cilen ai martohet. Vjen nata e pare e martese, arin agimi i mengjesit te pare te marteses, dhendri kujtohet cka te beje? A te dal te krisi a mos te dal, dhe ne fund e vendos duke thene me veten: po nese une e dije qe tani me bashkeshortja ime nuk eshte e virgjer nuk dmth se e din i gjithe fshati. Me te shpejte e mer pushken dhe gjuan tre plumba. Meqe kojshia ishte si Don Zhuan, duhet thene se Don Zhuanat kane qene dhe jane te pa bese, tere naten e kaloi zgjuar duke pritur mengjesin te ndegjoje a do te kete krisma apo jo. Me te degjuar krismat hutohet dhe habitet, dhe njekohesisht i parashtron nje pyetje vetes:
Eh bre nan, tash jam ne hall te madh, a ti besoj pushkes se kojshis apo vetes time.
pyetja qe parashtrohet tani:
A duhet tu besojme zyrtareve te BDI-se cka thuan per ligjin per gjuhen Shqipe?
Apo duhet ti besojme ligjit per gjuhen qe eshte i shkruar?Loading...
Propellerads

Leave a Reply