Epoka e Lidhjes Social-Demokrate në Maqedoni

Shqiptarët të cilët iu rrshtuan LSDM-së, nga rafshi mediatik e nga shoqëria civile dhe figura të ndryshme të njohura tashmë në vendin tonë, ndonëse kontributin apo potencialin e tyre ia kanë dorëzuar Lidhjes Social-Demokrate, ku ata flasin nga kuvendi, por për qytetarët në pergjithsi, e jo për shqiptarët në vecanti.

Kjo Epokë do t’i kushtoi shqiptarëve të Maqedonisë me sistemin e instaluar nga kreu i Partisë socialiste z.Zoran Zaev, i cili është duke vepruar me maturi dhe me diplomaci kundrejt qytetarit shqiptarë.

Lidhja Social-Demokrate ka vënë në shenjestër shqiptarët të cilët nuk përpilojnë, por lidhen pas euforisë emocionale.

Pasojat dhe dëmet janë tashmë në pah, ku edhe në kuvendin e Maqedonisë mund të shohim ”dobësimin” e numrit të deputetëve nga partitë shqiptare.

A kanë një marrveshje LSDM-WMRO, dyshimet egzistojnë, përcarja e votes shqiptare dhe me dobësimin e deputetëve shqiptarë, mund të thuhet se egziston një marrveshje politike e fshehur.

Votuesi shqiptarë i rreshtuar karshi LSDM-së, dhe largimi nga partitë politike shqiptare, do t’i shfuqizoi shqiptarët dhe zëri i tyre do të ndëgjohet më pak.

Rreziku tani është në mejdan, ja tani, edhe nëpër disa Komuna Shqiptare do të nxjerë kandidatë për t’i lekundur karriget e shqiptarëve, dhe për t’i rruajtur ato votues shqiptarë qe tashmë kanë vendosur lidhjen me lidhjen social-demokrate ne Maqedoni.

Rruga DrejtLoading...
Propellerads

Leave a Reply