Dhuna në Kuvend, kallëzime penale edhe për dy persona

SPB Shkup ka ngritur kallëzim penal kundër A.B (60) nga Tetova dhe A.SH (22) nga Shkupi për shkak ekzistimit të dyshimit se kanë bërë veprën penale “pjesëmarrje në turmë e cila do të pengoj personin zyrtar në kryerjen e detyrës zyrtare” në bazë të nenit 384 nga Kodi Penal, për pjesëmarrje në trazirat në Kuvend.

Siç informon MPB, i denoncuari i parë A.B pasi ka hyrë dhunshëm në Kuvend, në pres qendrën është shtyrë dhe ka tentuar fizikisht të përballet me sigurimin e deputetit O.S. duke e kërcënuar atë.

“Në momentin që ka dashur të afrohet deri tek deputetët është ndaluar nga një person tjetër. I denoncuar i dytë A.SH me dhunë ka hapur derën hyrëse të Kuvendit, duke e goditur me duar dhe këmbë, më pas ka shtyrë policët të vendosur në kordonin para derës:”, kanë thënë nga MPB, përcjell SHENJA.

Ata kanë shtuar se pas bisedave të denoncuarit janë lënë në liri.

 Loading...
Propellerads

Leave a Reply