Kategoria: Opinion

Mustafa hoqi maskën, tash i shihet pafytyrësia

Zgjim Hyseni Thonë shpesh se regjimeve u bien maskat përfundimisht, atëherë kur veprimet e pushtetit bien ndesh me të vërtetat zyrtare që vetë ky i fundit i...

Demofilia demofobe e snobit në kokonë

Nga Xhemal Ahmeti Ata thonë: «Të korruptuarit e mbytën popullin». Ky është pseudomotivi më i shpeshtë i kryeopinionistëve shqiptarë. Nga ana tjetër thonë...

“Verbëria e opozitës” dhe “terri i syve” i Hashimit

Nga Beqë Cufaj Hashimi s’ka patur, nuk ka dhe kurrë s’do të ketë sistem në punët e tij në politikë. Mund të jetë kjo edhe pasojë e mungesës së arsimimit...

Sunitët dhe shiitët: Përçarja e lashtë e Islamit që po ndez botën myslimane

Si u nda Islami në dy pjesë, historia e përçarjes dhe ku ndryshojnë. Cilat shtete drejtohen nga myslimanët suni dhe nga shiitët. Ndarja mes shiitëve dhe...

Fshehja prapa “Stupcave”

Nga Ballsor Hoxha Humori është i pandalshëm. Të pamet në Kosovë e vërtetojnë këtë më së miri, kur e tëra kthehet në një trans humoristik. Gjëja më e...

E drejta për ta vizatuar Presidenten!

Nga Arianit Koci Edhe pse nuk jam përkrahës i kësaj mënyre të shprehjes, mendoj që ky grafit, nuk e ka tejkaluar kufirin e lirisë së shprehjes, derisa insistimi...

Tradhtia e tretë dhe e vërtetë e Isës!

Nga Beqë Cufaj Si duhet të ndjehet sonte Isa- Kryeministri i Republikës së Kosovës kur gjysma e vendit që po e qeverisë në Janarin e vitit 2016 është në terr-...

PËR PARLAMENTIN E SHQIPTARËVE TË MAQEDONISË!

Kim MEHMETI Nëse donë ta dish se kur shqiptarët janë më të përçarë mes veti, atëherë dëgjo kujdesshëm se kur ata më së shumti flasin për bashkimin e...

Iluzionet e Rusisë mbi Lë Penin dhe Francën

Manilo Graziano Në Moskë mendojnë se një fitore e Frontit Nacional në Presidencialet franceze të 2017-s do ta thyente frontin antirus në Europë dhe do ta afronte...

Dështimi tragjik i botës arabe

Shimon Shamir Shekulli i 21-të po karakterizohet nga tragjedi që po godasin botën arabe. Forca të tilla si ato tribale, etnike, rajonale, fetare e të tjera, po...