Kategoria: Opinion

Vllasi: Pa shqiptarët e barabartë në të drejta nuk ka Maqedoni

Kriza në Maqedoni e rrezikon vet shtetin, por ka rrezik që të reflektohet edhe në rajon. Kështu është shprehur veterani i politikës shqiptare Azem Vllasi në...

Kim Mehmeti, Tiranës e Prishtinës: Pse shtireni se nuk e keni ditur?

Shkruan: Kim Mehmeti Janë çuar në këmbë Tirana e Prishtina zyrtare! Shkak për këtë është pohimi publik dhe shumë i sinqertë i Presidentit të Maqedonisë se...

Partitë shqiptare se kanë kuptuar se ‘afirmimi’ i parimit ‘humbësi me humbësin’…

Shkrimtari Kim Mehmeti, ka komentuar zhvillimet politike të fundit në Maqedoni, duke thënë se partitë shqiptare se kanë kuptuar se ‘afirmimi’ i parimit...

Arsim Sinanit për Gostivari24: Të izolohet Gruevski !

Arsim Sinani Profesor Universitar dhe analisti i mirënjohur i rrethanave politike këtu në Maqedoni për Gostivari24 thotë se thjeshtë lipset të bllokohen faktorët...

Arsim Sinanit për Gostivari24: Të izolohet Gruevski !

Arsim Sinani Profesor Universitar dhe analisti i mirënjohur i rrethanave politike këtu në Maqedoni për Gostivari24 thotë se thjeshtë lipset të bllokohen faktorët...

Logosi “pengesë” edhe për demokracinë

Shkruan: Ismail Bardhi Shumë familjarë dhe shokë më pyesin se çka është duke ndodhur me Logosin, pse ky kontroll, kur dihet se Logosi është shtëpi botuese ku...

Drejt një decentralizimi më frytdhënës

Çdo diskutim reth demokracisë është i pashmangshmë edhe procesi i decentralizimit apo vet-qeverisjes lokale. Në fakt në themelet e demokracisë janë tre...

Kim Mehmeti: Mos e pranoni këtë fyerje të intelegjencës sonë

Shkrimtari ynë Kim Mehmeti , i ka komentuar raportimet mediatike për mundësinë që LSDM-ja e BDI-ja të formojnë koalicionin e ri qeveritar. Sipas tij, kësaj...

Kim Mehmeti: Burrështetasit shqiptarë e ushqejnë ngjizjen e disponimit antiperëndimor te shqiptarët!

Në një prononcim të vetin, shkrimtari jonë Kim Mehmeti pohonë se shumica e burrështetasve shqiptarë janë ata që e ushqejnë ngjizjen e disponimit...

Përfundoi Protesta për Sh.B. “Logos A”

Aktivistët të shoqërisë civile dhe përkrahësit të Shtëpisë Botuese “Logos A” nga qytetet si Shkupi, Tetova, Kumanova, Struga dhe Prishtina,...