Kategoria: Lifestyle

Shëndetësi, pse njerëzit me grup gjaku 0 janë të veçantë

Shëndetësia njeh katër grupe gjaku dhe çdo njeri, përmes një analize të thjeshtë të gjakut, mund të kuptojë se çfarë personaliteti ka. Grupet kryesore të...

Etruskёt, populli i veҁantё nёn hijen e romakёve

Pothuajse askush nuk i njeh etruskёt, kultura e parё e zhvilluar nё Italinё antike. Ekspozita nё Karlsruhe e njeh vizitorin nga afёr me kёtё popull interesant...

Një histori dashurie dhe dhune në jetën e Elizabeth Taylor

“Sytë e mi të verbër presin dëshpërimisht të të shohin ty. Ti nuk e kupton, natyrisht , EB, sa e bukur dhe tërheqëse ke qenë gjithmonë dhe sesi ke fituar...

Harry Martinson, shënime për vajzën pa emër

Dhjetë vjet më parë, para asaj të marte, ai dëgjonte rrëfimin e saj në një lokal të thjeshtë të Stokholmit. Duart e saj lëviznin lehtë fletët e librit,...

Sekreti për t’u bërë 100-vjeç, optimizëm (dhe pak kokëfortësi)

Njëqindvjeçarët kanë disa tipare psikologjike të përbashkëta: optimizëm, kokëfortësi, por edhe lidhje të ngushta me familjen, tokën dhe fenë e tyre. Shpesh...

Hormoni që ndez pasionin mashkullor dhe zvogëlon ankthin

Ky hormon mund të shërbejë për të identifikuar dhe trajtuar çrregullimet seksuale Ekziston një hormon “pasioni” i quajtur kisspeptina që rrit dëshirën...

Të paguash gratë për të ushqyer fëmijët me gji: e drejtë apo e gabuar?

Studimi anglez: duke u dhënë 200 stërlina grave që ushqejnë me gji fëmijët deri në gjashtë muaj, rritet me 6% shtresa e të sapolindurve që ushqehen me gji....

Të lodhur dhe të pavëmendshëm? Mjafton 15 minuta për veten

Vetëm çerek ore në ditë janë të mjaftueshme për të mbajtur larg stresin dhe ankthin, si dhe për të qenë të përqendruar dhe plot energji në festat e...

Krishtlindjet 2017, 10 gjëra që nuk duhet të dhurohen

Çdo vit shumë blerje përfundojnë në harresë. Ja cilat janë dhjetë dhuratat që nuk duhet të bëhen për të shmangur ndonjë “surprizë” të pakëndshme...

Dhëmbë të bardhë e të shëndetshëm, binomi nuk është i qartë

Hulumtimet e fundit zbulojnë se disa ngjyra estetikisht të pakëndshme mund të kenë një efekt mbrojtës ndaj kariesit dhe inflamacionit gingival. Të bardhë dhe me...