Kategoria: Kulturë

Astrit Kabashi zgjedhet aktori më i mirë në Premiere Plans – Angers Film

Aktori i mirënjohur kosovar, Astrit Kabashi ka fituar çmimin si aktori më i mirë me filmin “Babai” në Premier Plans –Angers Film. Këtë lajme  ka bërë të...

10 revolucionarët që kanë ndryshuar botën (Foto)

Mbase asnjëri nga kjo listë nuk ka mundur të paramendojë se lufta e tyre, shumë vite më vonë do të bëhet magnet për turistët dhe “mall turistik”...

FBI, dosje për Gabriel Garcia Marques-in

“Washington Post” ka raportuar se në vitin 1961, nën udhëheqjen e J. Edgar Hoover, FBI hapi një dosje konfidenciale mbi Gabriel García Márquez, në atë kohë...

Librat e shkrimtarit Ismail Kadare, në shtëpinë e hebreut amerikan në New York

“Përveç mikpritjes me ushqime tradicionale hebreje ajo që më bëri përshtypje ishte libraria e pasur e Michael Shaoul. Në raftin e librarisë së tij ishin disa...

Ruzhdi Bakalli dhe Sevdai Radogoshi nderohen me çmimin “Gjakovari i Ndritur”

Kryetarja e Komunës së Gjakovës, Mimoza Kusari Lila, ka nderuar sot me çmimin “Gjakovari i Ndritur” Ruzhdi Bakallin si dhe me Mirënjohje për Sevdai Radogoshi....

New York Times për filmin “Shok”…

New York Times, ka shkruar një artikull mbi filmat e shkurtë të nominuar në Oscar. Titulli i artikullit është: “Filmat e shkurtë të nominuar në Oscar,...

Këta janë 10 librat që duhet të lexojnë studentët në Harvard

Harvard, Princeton, Columbia apo Stanford- këto janë shkollat e larta më të mira në planet. Por çfarë mësojnë studentët në këto universitete elitare?...

Amerika përkrah filmin “Shok” (Foto)

Filmi ‘Shok’ është nominuar nga akademia amerikane e filmit për fitimin e Oscarit. Kjo ka bërë që ekipin realizues dhe të aktorëve ta pres edhe ambasadori...

Dekalogu i Chomsky-it

1. Populli duhet ta ketë gjithnjë mendjen të zënë me tjetër gjësend dhe jo me problemet e vërteta. Për këtë: T’ia largosh vijimisht vëmendjen nga problemet...

Zbulohen struktura matematikore në kryeveprat e letërsisë

“Zgjimi i Fineganit” nga James Joyce është përshkruar në shumë mënyra – nga një kryevepër te një libër i pakuptimtë dhe i palexueshëm. Por, sipas...